Myofasciale therapie


Kinesitherapie

Annelies Hooghe

Myofasciale therapie


Na een aantal jaren praktijkervaring werd het me duidelijk dat de pijn afkomstig van spieren vaak enorm onderschat wordt. Ons lichaam bestaat uit zo'n 500 spieren en dit spierweefsel is verantwoordelijk voor zo'n 40 à 50 % van ons lichaamsgewicht. Niet verwonderlijk dus dat spieren heel vaak een belangrijke rol spelen bij pijnklachten. Daarom heb ik besloten een gespecialiseerde opleiding te volgen om deze pijn efficiënt aan te pakken.


Om verschillende redenen kunnen spieren verkeerd beginnen functioneren. In deze spieren ontwikkelen er zich pijnpunten,'trigger points' genaamd. Zij kunnen pijnen veroorzaken op een specifieke lokalisatie met een typische uitstralingszone.


Aan de hand van myofasciale therapie worden deze pijnpunten deskundig opgespoord en met specifieke technieken aangepakt. Zo kan 'dry needling' worden toegepast, een behandelingsmethode waarbij acupunctuurnaaldjes worden gebruikt om deze pijnpunten te desactiveren. De naalden die gebruikt worden zijn steeds steriel verpakt en worden éénmalig gebruikt. Er is dus geen enkel risico op besmettingen.


Myogene bewegingsbeperkingen en pijnen kunnen zo vaak vlug worden opgelost. Myofasciale technieken kunnen dus een heel effectieve tool zijn als onderdeel van het manueel therapeutische behandelplan.


Klik verder voor meer informatie omtrent myofasciale therapie

www.trigger.be

Tel : 0479 30 93 37

Copyright © All Rights Reserved